Calorieën in producten

Calorieën zitten in bijna alle producten die we consumeren. Vaak denken we dat we gezond bezig zijn maar zijn we niet altijd bewust van het aantal calorieën die er in de producten aanwezig zijn. Er zijn een aantal soorten calorieën. Zo heb je eiwit, vet en koolhydraat calorieën. Wij hebben voor je uitgezocht wat producten zijn die vele calorieën bevatten.

Frisdrank en vruchtensappen
Er zitten veel verborgen calorieën in verschillende dranken. Om geen calorieën in te nemen via drank kan je ervoor kiezen om water te drinken. Dranken zoals frisdrank en vruchtensappen hebben stiekem een heleboel calorieën en ook nog eens enorm veel suiker. Je kan er ook voor kiezen om siropen te gebruiken voor water om het toch een smaakje te geven. Deze zijn er ook in weinig calorieën varianten te vinden. Je kan er ook voor kiezen om natuurlijke smaakverstrekkers te gebruiken zoals fruit. Dit kan je doen door simpelweg fruit in je water te stoppen voor een smaakje. Hierdoor krijg je ook nog een de mineralen en vitamines binnen van het fruit.

Olijfolie en kokosolie
Er zitten ontzettend veel calorieën in vetten. Zo heb je gezonden en ongezonde vetten. Olijfolie en kokosolie zijn twee gezonde vetten. Vaak worden deze oliën stiekem in gerechten geplaatst. Zo zitten ze vaak ik de dressing of in gebakken.

Noten, pitten en zaden
Naast de vloeibare vorm van olie heb je ook nog de oliën die in noten, pitten en zaden zitten. Dit is een geweldige bron van de vetten die wel gezond zijn. Een handje noten als tussendoortje is hierdoor de perfect bron om wat gezonde vetten te nuttigen.

Vette vis
Een andere bron van goede vetten is bij vette vissoorten. Deze bron zit niet alleen boordevol gezonde calorieën maar heeft ook nog eens een heleboel eiwitten.

Avocado
Een avocado bevat een grote hoeveelheid vetten. Hierdoor is een avocado erg calorierijk. Het gaat voornamelijk over onverzadigde vetten. Het heeft wel een heleboel vitamines en mineralen die goed voor je zijn.

Volle zuivel
In volle zuivel zitten niet alleen maar vetten. Er zitten ook een heleboel gezonde eiwitten die je binnenkrijgt. Het is erg calorierijk maar niet per definitie slecht voor je. Mocht je extra calorieën binnen willen krijgen, dan is een glas volle zuivel erg geschikt

Gedroogd fruit
In fruit zitten niet zo veel calorieën. Gedroogd fruit is geconcentreerder en hier zitten wel weer veel calorieën in. Let hier dus op als je wat minder calorieën wilt innemen. Gedroogd fruit is er in vele soorten en maten te vinden. Wil je juist meer calorieën binnenkrijgen dan zou je gedroogd fruit in combinatie met zuivel en noten kunnen nuttigen.Smoothies
Een smoothie is vaak een combinatie van groenten, fruit, zuivel en noten. Hierdoor bevat een smoothie vaak meer calorieën dan je zou verwachten. Dit hoeft echter niet slecht voor je te zijn. Smoothies zijn eindeloos te combineren en uit te breiden. Hierdoor kan je zelf kijken naar de hoeveelheid aan calorieën je aan een smoothie toevoegt.

Volkorenbrood
In brood en voornamelijk volkorenbrood zitten een heleboel vezels. Dit werkt vaak positief voor de spijsvertering. Hierdoor kan volkorenbrood enorm gezond voor je zijn. Toch zitten er een heleboel calorieën in volkorenbrood.

Chiazaad
Dit zijn zaden van klein formaat wat vaak in smoothies, yoghurt en op boterhammen wordt gebruikt. Chiazaden zitten boordevol omega-3 vetzuren en zijn enorm gezond voor je. Toch zitten ook hier weer meer calorieën in dan men zou denken. Let er op dat je niet meer dan één eetlepel van deze zaden per dag mag consumeren.

Nu je weet welke producten een heleboel calorieën bevatten kun je beter op de voeding letten. Deze producten zijn uiteraard niet goed of slecht maar het is wel fijn om hier rekening mee te houden mocht je een aangepast dieet hebben. Consumeer de producten met mate en wees niet bang om meer over calorieën te leren.

        

 

Heeft u vragen?
Bel ons! 072- 2029087

Maak een afspraak