ePMO

Start kosteloos een elektronisch Preventief Medisch Onderzoek (ePMO) voor inzicht in uw gezondheidsfactoren.

Kosteloos onderzoek

    Kosteloos

Wat is een ePMO?

Een ePMO is een elektronisch Preventief Medisch Onderzoek. Om actueel inzicht in uw gezondheidsfactoren te krijgen begint u met het het ePMO.

Een ePMO geeft vlot en direct inzicht in uw gezondheid waarvoor u wordt uitgenodigd door onze huisarts om de resultaten van uw vragenlijst door te nemen. Er worden in een vroeg stadium gezondheidsrisico’s opgespoord zodat wij tijdig kunnen anticiperen op eventuele risico’s. Bij een verhoogd risico wordt u vrijblijvend uitgenodigd voor een vervolgonderzoek.

Bekijk voorbeeld rapport
 • Jaarlijks Preventief Medisch Onderzoek
  U kunt jaarlijks deelnemen aan een Preventief Medisch Onderzoek om inzicht te krijgen in uw gezondheid.

 • Slechts 15 minuten van uw tijd
  De onderzoeksvragen beantwoorden waar en wanneer u wilt in slechts 15 minuten!

 • Beveiligde omgeving
  Uw gegevens worden beveiligd opgeslagen en u bepaalt met wie de gegevens worden gedeeld.

Kosteloos onderzoek

 Hoe verloopt het proces?

Kosteloos onderzoek

Wat brengen wij in kaart?

Een ongezonde leefstijl is de basis voor veel ziekten, een slechte lichamelijke en geestelijke conditie en zelfs voor een vervroegd overlijden. Het is dus belangrijk dat u werkt aan een gezonde leefstijl.

Rookgedrag
Roken is slecht voor de gezondheid. De schadelijke stoffen in de sigarettenrook vergroten de kans op vele aandoeningen. Denk aan longkanker, hart- en vaatziekten, COPD en keelkanker. De meest schadelijke stoffen zijn teer, nicotine en koolmonoxide.

Alcoholgebruik
Als alcohol met mate wordt gedronken, schaadt dat de gezondheid niet. Dagelijks drinken binnen de norm voor verantwoord alcoholgebruik is niet ongezond. Dagelijks drinken verhoogt wel het risico op gewenning.

Gewicht
Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Mensen met overgewicht lopen meer gezondheidsrisico’s dan mensen met een normaal gewicht.

Informatie over uw klachten, recente of vroegere ziektes en behandelingen, eerdere operaties of medische ingrepen en gebruik van geneesmiddelen. Dit is van belang voor onze artsen om een goede conclusie en advies te kunnen geven.

Familieanamnese
De familiale medische voorgeschiedenis is een belangrijke risicofactor voor heel wat ziekten en aandoeningen. Daarom zijn de vragen over doodsoorzaken binnen de familie heel belangrijk. De erfelijkheidsfactor bepaalt namelijk in veel gevallen het risico dat iemand loopt.

Diabetes
Diabetes steelt je gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld problemen krijgen met ogen, nieren, bloedvaten en voeten. Uiteindelijk kun je aan de gevolgen van diabetes overlijden.

Hart-en vaatziekten
Hart- en vaatziekten is de verzamelnaam voor aandoeningen die het hart en vaatstelsel aangaan, zoals hartinfarcten, beroertes, ischemische aanvallen (TIA) en vaatlijden van de grote vaten.

Klachten luchtwegen
Als u COPD heeft, komt u vaak adem tekort. Door ontstekingen in uw longen gaan uw longblaasjes langzaam kapot. Hierdoor krijgt u klachten als hoesten en benauwdheid.

Psychische klachten
Psychische klachten zijn er in alle soorten en maten en hebben vaak grote invloed op het dagelijkse leven. Elke dag is een uitdaging en het is moeilijk een normaal leven te leiden, contacten te onderhouden, naar school te gaan of te werken.

Gewichtsverlies
Gewichtsverlies dat op het eerste gezicht onverklaarbaar lijkt, is een veel voorkomend gevolg van een kankerproces en in sommige gevallen zelfs een eerste teken van een gezwel dat nog niet gediagnosticeerd is.

Gehoorproblemen
Een goed gehoor is van groot belang. Het helpt ons om te communiceren en dat is van belang bij het functioneren in het dagelijks leven. Er bestaan echter verschillende gehoorproblemen die (kunnen) leiden tot gehoorverlies en gehoorschade.

Ogentest
Meer dan de helft van de mensen in Nederland heeft een oogafwijking. Op oudere leeftijd draagt zelfs meer dan 90% procent van de mensen een bril of contactlenzen. Naarmate je ouder wordt, gaan je ogen er op achteruit.

Huidkanker
De meest voorkomende aanwijzing voor huidkanker is een verandering op de huid, zoals een ruw plekje dat niet weggaat, een wondje dat niet geneest of een verandering in de kleur of grootte van een al bestaande huidafwijking.

Slaapapneu
Het is tot op zekere hoogte normaal dat mensen tijdens hun slaap oppervlakkig ademen of de adem helemaal stilhouden. Het wordt abnormaal wanneer de adem langer dan 10 keer per uur wordt ingehouden (apneu) met een duur van minstens 10 seconden

Dementie
Een op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is de kans nog groter: een op de drie vrouwen krijgt tijdens haar leven dementie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie. Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie. Andere risicofactoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van dementie zijn erfelijke factoren en bepaalde leefstijlgewoonten zoals:
– Roken
– Ongezond gewicht
– Te weinig beweging
– Hoge bloeddruk
– Suikerziekte
– Stress en depressie

Het Instituut voor Preventie & Gezondheid helpt u om een gezondere leefstijl te krijgen. Hiermee kunt u het risico op dementie verlagen.

Stress
Het lichaam reageert op stress door onder andere de bloeddruk en de hartslag te verhogen. Dit is een soort alarmmechanisme dat het lichaam voorbereid op een nieuwe situatie. Als dit alarmmechanisme op lange termijn blijft voortduren, kan dit leiden tot chronische stress. Hierdoor is de kans op hartproblemen vergroot.

Werk
Door je werk kun je te maken krijgen met verschillende gezondheidsklachten. De meest voorkomende gezondheidsklachten zijn: stress, lawaaidoofheid, oogaandoeningen, huidaandoeningen, luchtwegaandoeningen, elleboogklachten, knieklachten, nekklachten, rugklachten, schouderklachten.

Kosteloos onderzoek
Kosteloos onderzoek

Vergoeding vervolgonderzoeken

De volgende onderzoeken worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Het gaat niet ten koste van uw eigen risico!

Aanvullende onderzoeken, op basis van het gesprek met de huisarts, vergoed vanuit uw basis zorgverzekering:

 • Als u bent doorverwezen voor spirometrie (longfunctietest) wordt het onderzoek betaald door uw zorgverzekeraar. Het onderzoek gaat niet ten koste van uw eigen risico.
 • Als u bent doorverwezen voor een ECG (hartfilmpje) wordt het onderzoek betaald door uw zorgverzekeraar. Het onderzoek gaat niet ten koste van uw eigen risico.
 • Als u bent doorverwezen voor audiometrie (gehoortest) wordt het onderzoek betaald door uw zorgverzekeraar. Het onderzoek gaat niet ten koste van uw eigen risico.
 • Als u bent doorverwezen voor een visustest (ogen) wordt het onderzoek betaald door uw zorgverzekeraar. Het onderzoek gaat niet ten koste van uw eigen risico.
 • Als u bent doorverwezen voor een MMSE test (dementie) wordt het onderzoek wordt betaald door uw zorgverzekeraar. Het onderzoek gaat niet ten koste van uw eigen risico.
 • Als u bent doorverwezen voor tele-dermatologie (huidkankeronderzoek) wordt het onderzoek betaald door uw zorgverzekeraar. Het onderzoek gaat niet ten koste van uw eigen risico.
 • Als u bent doorverwezen voor een dopplertest (vaten) wordt het onderzoek betaald door uw zorgverzekeraar. Het onderzoek gaat niet ten koste van uw eigen risico.
 • Als u bent doorverwezen holtertest (hartritmestoornis) wordt het onderzoek betaald door uw zorgverzekeraar. Het onderzoek gaat niet ten koste van uw eigen risico.

De volgende onderzoeken worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Het gaat ten koste van uw eigen risico!

Aanvullende onderzoeken, op basis van het gesprek met de huisarts, niet vergoed vanuit uw basis zorgverzekering:

 • U bent doorverwezen voor een cholesterol en glucosetest. Het onderzoek gaat wel ten koste van uw eigen risico (€ 28,-).
 • U bent doorverwezen voor een stress test. Dit onderzoek wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar  (€ 32,-).
 • U bent doorverwezen voor een PMO bij de huisarts. Dit onderzoek wordt mogelijk vergoed vanuit uw aanvullende verzekering (€ 115,-).
Kosteloos onderzoek

Wat zeggen onze klanten over ons

“Ik had vaak last van benauwdheid tijdens het traplopen. Na de vragenlijst te hebben ingevuld werd ik uitgenodigd bij de huisarts van het Instituut voor preventie en gezondheid. Ik ben doorverwezen voor een spirometrie aangevuld met een ECG. De kosten werden vergoed door mijn zorgverzekeraar. Het resultaat was verbluffend. Ik bevond me met COPD in klasse A. Dat betekent dat er nog wat aan te doen is. Onmiddellijk heb ik gebruik gemaakt van de interventie ‘Stoppen met roken’ Ik voel me al een stuk beter. En natuurlijk laat ik voortaan m’n sigaretje liggen.”

Marjan

Voordat ik met Pensioen ging wilde ik zeker weten dat ik nog lang van mijn oude dag kon genieten. Uit mijn e-PMO van het Instituut voor preventie en gezondheid kwamen een aantal aanbevelingen om een vervolgonderzoek te doen. Ik ben met name onderzocht op Hart-en bloedvaten omdat dit in mijn familie veel voorkomt. De huisartsen zagen een afwijkende ECG, waardoor ik doorverwezen werd naar een cardioloog. Ik kon dankzij IVPG supersnel terecht en vanwege het plaatsen van een stent kan ik weer jaren mee.

Herman

Ik ben een moeder van twee kinderen en heb een enorme drukke baan als manager. Daarnaast slokt mijn gezin heel veel energie op. Hoewel ik een prachtig leven heb met mijn man begon ik mij met de dag vermoeider worden. Via google kwam ik bij het Instituut voor Preventie en Gezondheid uit. Ik besloot onmiddellijk de e-PMO in te vullen en kreeg als advies mijn lifestyle drastisch aan te passen. Via IVPG kwam ik bij een lifestyle coach terecht waarbij ik de adviezen niet in de lucht geslagen heb. Sindsdien voel ik mij energieker, vrolijker en heb ik ook tijd voor mezelf kunnen inbouwen om leuke dingen te gaan doen.

Anouk

“Op advies van een vriend heb ik een Preventief Medisch Onderzoek gedaan. Gelukkig kwam er niets ernstigs uit het onderzoek. Wel was mijn glucosewaarde aan de hoge kant. Ik heb fantastische adviezen gehad om mijn glucosewaarde te verbeteren zonder dat ik medicijnen hoefde te slikken. Zo ben ik 12 kg afgevallen en heb ik een hond gekocht om elke dag een uur te bewegen. Ik voel me supergezond en zelfs het slapen is enorm verbeterd.”

Kees

Na mijn echtscheiding begon ik overal last van te krijgen. De huisarts kon helaas geen aanwijsbare reden geven. Ik ben toen zelf op zoek gegaan en kwam via Google bij het Instituut voor Preventie en Gezondheid uit. Ik eerste instantie heb ik gebruik gemaakt van de kosteloze vragenlijst. Vervolgens kreeg ik een uitnodiging bij de huisarts van IvPG. Uit het onderzoek kwam naar voren dat ik een burn-out had. Gelukkig kon ik doorverwezen worden naar een oefentherapeut waar ik een groot deel van mijn klachten kon oplossen. En je raadt het nooit: Ik ben daarna mijn huidige partner tegen gekomen waar ik inmiddels zeer gelukkig mee ben.

Els & Egbert

Opeens realiseerde ik mij wat voor verantwoordelijkheid ik had. Niet alleen voor mijn werk, maar ook voor mijn kinderen die ik graag gezond wil zien opgroeien. Ik had hiervoor een nogal losbandig leven gehad. Ik werd geattendeerd op het Instituut voor Preventie en Gezondheid. Ten eerste stond de online spreekuur mij wel aan. Bij ons in de buurt is geen huisarts te vinden en op deze manier kunnen wij toch adequaat met onze problemen terecht. Ook besloot ik een ePMO te doen. Gelukkig was er geen reden voor een vervolgonderzoek. Je kunt wel zeggen dat ik tot de categorie mazzelaars hoor.

Edwin (& Boris)
Kosteloos onderzoek

Meer informatie ePMO

Wilt u meer informatie over het elektronisch Preventief Medisch Onderzoek? Vul dan het onderstaande formulier in of kies voor een van de andere contactmogelijkheden onderin deze pagina.

Onze partners